BLOG: nieuwe mama-me-time massage

 

In deze blog leg ik uit hoe ik ertoe ben gekomen om de ‘Mama-me-time-massage’ aan te gaan bieden. 

Als moeder van 2 jonge kinderen, dochter van 3 en zoon van 1 jaar, weet ik hoe ontzettend leuk, maar ook veeleisend het moederschap kan zijn.

De opvoeding, een baan en ook nog een leuk leven met je partner erop nahouden, dat zijn veel ballen die je in de lucht moeten houden. 

 

De perfecte moeder 
 

Onlangs kreeg ik van een mama die ik een zwangerschapsmassage gaf het boek ‘Perfecte moeders bestaan niet’ te leen.β€―Dit was een enorme eyeopener voor mij. Veel herkenbare verhalen van moeders die hun ervaringen deelden over hoe het leven met jonge kinderen, vaak in combinatie met een drukke baan en het huishouden kan zijn. Een prachtige, intensieve en soms ook zware levensfase. Moeders zijn vaak geneigd zichzelf eindeloos weg te cijferen in deze veeleisende periode. 

Juiste balans 

 

De belangrijkste boodschap uit het boek voor mij is dat je leert kijken naar de balans. Wat geeft jou als moeder energie en wat kost jou energie? Nadat ik dat inzag, heb ik deze afweging voor mezelf gemaakt en ben ik in mijn agenda meer ruimte gaan maken voor dingen die mij energie geven. Bijvoorbeeld eens per maand uit eten met mijn man en de kinderen uit logeren brengen, maar ook met enige regelmaat zelf een massage krijgen. Heerlijk, echt een moment van ontspanning en een kado aan mezelf!  

 

Hoe is dat voor jou? 

 

Heb je ook kleine kinderen, herken je je hierin? Heb je regelmatig een gehaast gevoel, blijf je ook de hele dag onrustig en het idee houden dat je achter de feiten aanloopt? Wordt het lijstje alleen maar langer: wassen, opruimen, appjes beantwoorden, je sociale netwerk onderhouden, boodschappen doen en ga zo maar door....Dan is het wellicht een goed moment voor een ontspannende massage!  

Ontspanning 

 

Ik hoorde meerdere malen van dames, die eens per maand een zwangerschapsmassage kregen, dat ze het zo jammer vinden dat dit ontspanningsmoment na de bevalling wegvalt. En zo is de Mama-me-time-massage ontstaan. Want juist in de kraamtijd en de tijd erna, waarin kinderen in elke fase weer andere dingen van jou als moeder vragen, is het fijn om een moment van ontspanning te hebben.β€―Even niks moeten, niemand die iets van je verlangt en nieuwe energie opdoen. Waarom is het zo belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen? Een ontspannen mama is een blije mama en een blije mama is een fijne mama voor haar kindje(s). 

BLOG : Massage bij postnatale depressie:

 

Je hoopt en verwacht op een grote roze wolk te belanden als je je baby eenmaal in je armen krijgt. Helaas geldt dit niet voor iedereen...

 

Een aantal maanden terug kwam ik bij een mama thuis die hier geheel onverwachts mee te maken kreeg. Haar dochtertje werd 4 weken vroeger geboren dan verwacht en moeder heeft de eerste tijd in het ziekenhuis als erg stressvol ervaren. Ondanks dat haar dochter het erg goed deed, kreeg mama steeds meer last van angstige, onzekere en onrustige gevoelens. Ze vertelde dat het voor haar voelde alsof er een soort scherm tussen haar en haar dochter zat. Ze had veel moeite om te kunnen genieten van haar kindje. Soms voelde het alsof ze gewoon voor een baby zorgde terwijl ze niet het gevoel had dat het haar eigen baby was. Gelukkig kreeg ze hulp van professionals en haar naasten.

 

Ook had ze de moed om mij van metliefde massages te vragen haar de babymassage te leren omdat het dochtertje af en toe last had van krampjes. Tijdens deze cursus kwam ik bij haar thuis en namen we de tijd om te bespreken hoe moeder zich voelde en gaf ik haar het vertrouwen en de leiding over wanneer we zouden starten en stoppen met de babymassage. Voor het kindje waren de massage's een moment van fijn huid op huid contact met mama. Het bevorderde de hechting, het gaf het kleintje geborgenheid en was ook een moment van ontspanning en genieten. Ook mama kon ontspannen tijdens het geven van de massages en gaf de massage op een heel natuurlijke en goede manier. Tijdens de babymassage worden zowel bij mama als baby oxytoxine aangemaakt wat stress bij beide vermindert en zorgt dat het gelukshormoon wordt aangemaakt. Voor dit gezin was de babymassage een hele positieve ervaring!

 

Moeder gaf aan zelf ook naar een masseuse te zijn geweest maar dat ze als een stijve plank op de massagetafel had gelegen en zich niet had kunnen ontspannen.
Omdat ik geloof in de positieve invloed van massage heb ik aangeboden een keer belangeloos bij haar thuis langs te komen, op een moment dat het voor haar goed voelde. We plande een datum op voorwaarde dat ze die ook altijd nog op de dag zelf af mocht zeggen als ze het toch niet zag zitten op die dag. Gelukkig liet ze onze afspraak doorgaan en ging ik naar haar toe om een handmassage en Indiase hoofdmassage te geven. Ik was erg benieuwd naar hoe ze het zou ervaren. Na afloop vertelde ze dat ze na lange tijd weer eens volkomen ontspannen was. De handmassage was voor haar een laagdrempelige manier van wennen aan de aanraking en ze kon er goed bij ontspannen. Tijdens de Indiase hoofdmassage waarbij ze gewoon op een stoel kon zitten met haar kleding aan ipv kwetsbaar bloot op een massagetafel kwam ze echt volledig tot rust. Voor haar een positieve ervaring om even haar hoofd tot rust te brengen en haar lichaam wat ontspanning te geven nadat beide al zolang in de stress stand stonden.

 

Ik wil nog even aangeven dat mama's met een postnatale depressie zonder enige twijfel professionele hulp nodig hebben. Ik denk dat daarnaast de baby en mama massage van metliefde massages een positieve bijdrage kunnen leveren tijdens deze intensieve en pittige tijd.

 

Kortom het was voor zowel baby, als mama en mij een positieve ervaring die mij heeft aangespoord om een blog over te schrijven om hopelijk toekomstige mama's die onverhoopt te maken krijgen met een postnatale depressie de voordelen van massage in te laten zien en aan te sporen om het eens te proberen.

 

 

Hieronder staan nog een aantal links naar artikelen/onderzoeken naar massage bij postnatale depressie.

 

www.jouwoplaadpunt.nl/effect-massage-postnatale-depressies/

 

www.me-to-we.nl/babymassage/

 

 

Twijfel je nog?β€― 

 

Ik kom de massage bij je thuis geven, ook ’s avonds als de kinderen slapen, zo heb je dus geen oppas nodig. Een massage duurt 45 minuten en kost  

40. Heb je interesse in de Mama-me-time-massage? Meld je dan aan of stuur mij een bericht via hetβ€―contactformulier. 

 

Graag tot snel,β€― 

Liefs Sanne

 

p.s. ook leuk om te vragen voor Moederdag of als kraamkado de mama-me-time massage kadobon