Zwangerschapsmassage:

 

Een heerlijke massage in je eigen huis, op een moment dat het jou uitkomt.

Je zwangerschap is een periode in je leven waarin er in korte tijd veel veranderd in je lichaam. Hormonen zijn heel aanwezig maar ook spieren en gewrichten worden losser en soepeler. De natuur zorgt ervoor dat er ruimte komt voor het kind en bereid je voor op je bevalling. Het is dan ook normaal dat deze veranderingen ervoor zorgen dat je sneller moe bent.

 

Voordelen van zwangerschapsmassage:

 

Een massage helpt je te ontspannen.

 

Je spieren worden soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen.

 

 Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind.

 

Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle veranderingen van je lichaam. Heb je last van je rug dan is de rugmassage aan te raden.

 

Hou je daarnaast ook vocht vast, dan is de rug, armen en benen massage aan te raden. Door deze massage wordt het vocht afgedreven.

 

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.

 

In welke situatie is zwangerschapsmassage af te raden

* in de eerste 3 maanden van je zwangerschap

* bij bloedingen
* koorts
* te hoge of te lage bloeddruk
* ontstekingen op de huid
* duizeligheid
* bloeduitstortingen
* opgezwollen lymfeklieren

 

Bij twijfel adviseer ik je voorafgaand aan de massage altijd met je verloskundige / arts te overleggen .

 

Ik kom voor de massage bij jou aan huis met mijn mobiele massagetafel. Het is eventueel ook mogelijk om voor de zwangerschapsmassage in Heteren af te spreken.

 

klik hier voor : Tarieven

klik hier om een massage te reserveren : Aanmeldformulier